1. /
    2. För kunder
    3. /
    4. Blogg
    5. /
    6. Inspirationer

Moderna arrangemang i grått

Moderna arrangemang i grått

'Grått har mer än ett namn'. Förvånad? Ask, melange, silver, grå - det är bara några av de många nyanser och uttryck som denna tidlösa och eleganta färg har. Grå accessoarer passar bra till alla inredningsdetaljer och ger rummet en fantastisk känsla. Det kan vara vad som helst - kuddar, glastavlor, vaser, väggmålningar, dukar, krukor. Det är bara fantasin som sätter gränser. Om du drömmer om att fräscha upp ditt hem, läs artikeln nedan och ta reda på hur du enkelt kan förvandla dina fyra hörn genom att välja moderna och eleganta tillbehör i grått.

Vardagsrum i grått - elegans kombinerat med charmig enkelhet

Ett stort antal människor väljer att inreda sitt vardagsrum i gråa färger. Och det är inget överraskande med detta, eftersom inredningen i grått och dess nyanser ger rummet en originell och unik karaktär. Men det är inte bara den grå färgen som gör att vårt vardagsrum ser mer värdigt ut. Accessoarer och deras färger spelar också en viktig roll här. Men låt oss börja med grunderna. Vilken grå nyans ska vi välja till vårt vardagsrum?

 
Moderna arrangemang i grått
 
Moderna arrangemang i grått
 
Moderna arrangemang i grått
 
Moderna arrangemang i grått
 
Moderna arrangemang i grått
 

Vilka färger passar bra till grått?

Låt oss först ta en titt på vårt vardagsrum. Om vardagsrummet är litet är det inte värt att måla väggarna mörkgrå; sådana väggar, även i kombination med ljusa tillbehör, kommer inte att ge oss en tillfredsställande effekt. I detta fall är det därför lämpligt att välja en ljus vit väggfärg och tillbehör i ask eller gulgrå. Denna lösning kommer att optiskt förstora vårt vardagsrum och ge det lite elegans. Dessutom kommer gula tillbehör i form av till exempel kuddar eller en fåtölj att lysa upp och ge liv åt rummet, även under de dystraste av dagar.

Ett annat intressant förslag är kombinationen av grått och dess nyanser med trämöbler. Trämöblerna ger vardagsrummet en mysig atmosfär och det hela ser elegant ut. Utöver detta är det värt att lägga till en antydan till grön färg - det kan vara blommor, fina mönster på nackstöden i grönt. Den gröna färgen är lugnande och avslappnande, och är dessutom ett intressant alternativ för dem som gillar naturen.

Kombinationen av grått och svart är också ett mycket intressant förslag, man skulle kunna säga i en maskulin stil. Svart soffa, soffbord, eleganta svarta accessoarer.... men för att göra inredningen lite ljusare kan du måla väggarna ljusgrå och kombinera med vita möbler - t.ex. en vit bokhylla eller ett TV-skåp.

Glastavlor och andra väggdekorationer

Vi anser att inget tillför så mycket charm som glastavlor. De kan hängas var som helst - i köket, sovrummet, vardagsrummet. De är en modern och elegant dekoration. Grå motiv, t.ex. natur, landskap eller abstraktioner, ger inredningen tyngd och värdighet. Naturligtvis kan du också satsa på andra väggtillbehör. Mörkgrå multiramar eller blomsterrabatter är en intressant idé.

Moderna arrangemang i grått

Makramé har också varit mycket modernt på senare tid. Så genom att välja askmodeller kommer du att passa in i de aktuella trenderna. Denna typ av dekoration passar bäst på vita och ljusa väggar, men det är upp till dig och din vision för hela inredningen. Du kan också alltid hänga ytterligare hyllor i grå eller rotting bomull bollar-typ lampor.

Vad ska man göra – klistra en fototapet eller måla väggen?

När det gäller grå arrangemang ser rum där en vägg är målad i denna färg mycket moderna ut. Detta fungerar dock bra i stora och rymliga rum. I små rum finns det risk för att askan optiskt förminskar interiören. Det betyder inte att grå accessoarer är helt uteslutna i den här situationen.

Moderna arrangemang i grått

Den perfekta lösningen här är en fototapet. Särskilt varianten med djup, dvs. som avbildar en trappa, tunnel eller korridor. Detta kommer att göra rummet visuellt större och det gråa kommer att göra resten. Tänk dock på att om du väljer att göra det, bör du inte överdriva med andra tillbehör. Fototapeten har en förmåga att dominera rummet och ytterligare dekorationer kan se kitschiga ut. Det viktigaste är måttfullhet och god smak.

Väggdekoration är inte allt

Väggdekorationer är en sak, men du kan också satsa på andra grå tillbehör. Det är en extremt mångsidig färg, så det spelar faktiskt ingen roll vilken typ av soffa eller garderob du har. Möjligheterna är verkligen många. Speciellt eftersom askkuddar, till exempel, alltid ser bra ut. Detsamma gäller bordsduken, vasen eller krukorna. De senare smälter vackert in i grönskan.

Du kan också välja en grå mjukpapperslåda, gardiner, en klocka, ett överkast, en matta och vad du nu kommer att tänka på. Eftersom ask är mycket modernt just nu hittar du många accessoarer i denna färg i nästan alla butiker. Så om du vill att grått ska dominera även i ditt hem - tveka inte. Unna dig själv lite shoppingglädje idag.

 

Läs mer här:
Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?
02.11.2023

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Letar du efter ett enkelt sätt att ge ditt badrum ett nytt utseende, men vill helst slippa den tråkiga borttagningen av gamla kakelplattor? Ibland behöver man bara lite för att göra ett rum intressant... I den här artikeln listar vi några intressanta lösningar för att fräscha upp och tillföra originalitet till ditt badrum!

mer
Hur möblerar man ett litet sovrum? Kolla in våra idéer!
02.11.2023

Hur möblerar man ett litet sovrum? Kolla in våra idéer!

Flyttar du in i en lägenhet där stora drömmar ska vara låsta i smala väggar? Ta det lungt! Vi ger dig tips om hur du kan inreda ett litet sovrum i en okonventionell stil. Vi ger råd om vad du ska satsa på och vad du absolut inte ska göra. Den kommer att vara kort och kärnfull - att somna under läsningen är uteslutet!

 

mer