1. /
  2. För kunder
  3. /
  4. Blogg
  5. /
  6. Vägledning

Hur möblerar man ett litet sovrum? Kolla in våra idéer!

Hur möblerar man ett litet sovrum?

Flyttar du in i en lägenhet där stora drömmar ska vara låsta i smala väggar? Ta det lungt! Vi ger dig tips om hur du kan inreda ett litet sovrum i en okonventionell stil. Vi ger råd om vad du ska satsa på och vad du absolut inte ska göra. Den kommer att vara kort och kärnfull - att somna under läsningen är uteslutet!

Hur man möblerar ett sovrum - goda råd uppskattas alltid

När vi tänker på hur man dekorerar sovrummet, inser vi ofta inte kraften i färgen som ska visas på väggarna. Och den här är viktig! De väggfärger med vilka man kan inrama ett modernt sovrum i ett fler familjshus eller större hus är i första hand de som listas nedan.

 • Blå - förknippad med säkerhet och ger en behaglig lugnande effekt. Man måste dock vara noga med att välja rätt nyanser - blått kan göra en interiör väldigt sval, och ingen vill höra talas om att "frysa atmosfären" i sovrummet!
 • Vitt - klassiskt, universellt, alltid modernt och lämpligt. Den matchar alla möbelfärger och sätter färgglada accessoarer i förgrunden. Vitt älskar minimalistiska inredningar, men trivs lika bra i en boho-känsla. Det är tidlöst, men det är också svårt att hålla rent!
 
Hur möblerar man ett litet sovrum?
 
Hur möblerar man ett litet sovrum?
 
Hur möblerar man ett litet sovrum?
 
Hur möblerar man ett litet sovrum?
 
Hur möblerar man ett litet sovrum?
 
 • Grön - nyligen ökat i popularitet. Oftast väljer vi en flaskgrön nyans och kombinerar den med svart och guld. Detta är en vacker juxtaposition, men vi rekommenderar den för större utrymmen som ofta får sol. Annars riskerar vi att överbelasta rummet.
 • Rosa - väldigt flickigt och sött. Även om det hjälper till att lindra stress och har en lugnande effekt på själen, måste det användas med vederbörlig försiktighet - särskilt om en representant för den manliga världen också kommer att vara i sovrummet!
 • Grått - en av de mest populära färgerna i modern inredning. Och det är knappast förvånande - den är elegant och ganska mångsidig. Det fungerar bra i kombinationer med vita och svarta möbler. Det har inget emot färgglada tillägg. Precis som med blått väljer vi hellre de varmare nyanserna. Det är också bra att kontrastera grått med vitt på de andra väggarna - särskilt när det gäller att inreda ett litet sovrum.

Färgerna i ett litet sovrum bör vara ganska dämpade - vi rekommenderar jordtoner och mjuka pasteller, som upplever en riktig revival. För de som gillar starkare accenter kan t.ex. fototapeter vara en bra lösning, som gör inredningen mer dynamisk och originell, men som samtidigt, i kombination med ljusa färger, inte förminskar rummet optiskt.

När vi letar efter idéer för ett litet sovrum, låt oss också ta hänsyn till detaljerna i vår lägenhet. Om det är ett mörkt rum, avstå från lika djupa färger. Dessutom är det värt att leka med form och material - blanka fronter, till exempel, reflekterar ljuset bra och gör rummet ljusare.

Hur möblerar man ett litet sovrum?

Ett litet sovrum med garderob kan utrustas med spegelskjutdörrar - ett beprövat sätt att optiskt förstora rummet och göra det bekvämare för oss - problemet med att få plats med en spegel som hänger på väggen försvinner. Och du vet alltid att du ser bra ut! Efter en ordentlig introduktion kan vi gå vidare till detaljerna....

Hur möblerar man ett litet fyrkantigt sovrum?

Står du mitt i det fyrkantiga rum som ska bli ditt drömsovrum och vet inte vad du ska göra med det? Vi vet redan - och vi hjälper gärna till! Framför allt har du anledning att vara glad - detta rum är mycket välformat och erbjuder många designmöjligheter! Du kan praktiskt taget placera sängen och garderoberna som du vill, så länge utrymmet tillåter det.

Vårt förslag? Din lugna tillflyktsort i vardagen!

Väggfärgerna i det lilla fyrkantiga sovrummet är målade i en mjuk beige i en varm nyans. Denna färg älskar vita dörrkarmar, dörrar och en säng i samma färg. Eller så kan du välja en mer okonventionell väggmålning för ett litet sovrum i en nyans av beige med ett mycket känsligt vitt motiv. De kommer att applicera den på en av väggarna. Möbler för ett litet sovrum behöverinte vara stela och karaktärslösa - åh nej! Till exempel erbjuder vi dig en modern säng med en metall, mer utsmyckad ram. Den är lätt i uttrycket, och med små utrymmen är detta mycket viktigt!

Hur möblerar man ett litet sovrum?

För färgstark variation kan du välja en sofistikerad möbelfärg - till exempel en turkos garderob (bra om du kan matcha den med glansiga fronter) eller en byrå. Om du ordnar ett litet sovrum – den senare kan också fungera som ett nattduksbord!

Väggarna i sovrummet är en bra plats för affischer och tavlor. Häng dem i ett moln skapat av olika ramstorlekar eller välj minimalistiska blommotiv på duk. Nödvändigtvis i färger som matchar de som används i rummet - för att upprätthålla en harmonisk atmosfär. Bara en matta i jute och du är klar!

Hur kan man inreda ett litet sovrum i ett flerfamiljshus i modern stil?

Ett litet sovrum i ett flerfamiljshus kan visa sig vara ditt stora rike av natthemligheter och sköna morgnar. Undrar du hur du ska inreda den för att göra den till en favoritplats i din bostad? Vi tipsar.

Väggarna är vitmålade. Men det är inte fråga om tristess - även ett smalt sovrum i ett flerfamiljshus kan dekoreras på ett okonventionellt sätt. Vårt förslag? Intressant fototapet! För den romantiske erbjuder vi charmiga pioner. Fans av mer minimalistiska mönster kommer förmodligen att finna sig i sällskap med geometri som består av en honungskaka. För dem som alltid är på jakt efter de mest fashionabla motiven - alltid monstera är alltid på!

Hur möblerar man ett litet sovrum?

Som du kan se kan sovrumsväggar (inspirationen ovan är bara en droppe i havet av möjligheter!) kläs med accenter och på så sätt helt ändra karaktär. Men låt det alltid vara i din stil - ett sätt att få dig att känna dig ovärderligt bekväm. Är du inte säker på att fototapeten kommer att fungera i ditt utrymme? Håll dig till jordnära färger och dekorera en av väggarna med en tavla i dova färger.

Möbler för ett litet sovrum - oavsett vilken tapet du väljer är det bäst att hålla den i ljusa färger - vitt eller björk är perfekt. Monstera har en svaghet för svart - vi skulle inte rekommendera att välja en stor garderob i denna nyans - den kan tynga ner utrymmet. Sängramen bör dock klara uppgiften och stå i vacker kontrast till det mörkgröna bladverket.
Guld fungerar också i detta lilla sovrum - spela med accenter och krydda utrymmet med en nypa överflöd.

Lev och sov sedan med glädje!

 

Läs mer här:
Moderna arrangemang i grått
02.11.2023

Moderna arrangemang i grått

'Grått har mer än ett namn'. Förvånad? Ask, melange, silver, grå - det är bara några av de många nyanser och uttryck som denna tidlösa och eleganta färg har. Grå accessoarer passar bra till alla inredningsdetaljer och ger rummet en fantastisk känsla. Det kan vara vad som helst - kuddar, glastavlor, vaser, väggmålningar, dukar, krukor.

mer
Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?
02.11.2023

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Letar du efter ett enkelt sätt att ge ditt badrum ett nytt utseende, men vill helst slippa den tråkiga borttagningen av gamla kakelplattor? Ibland behöver man bara lite för att göra ett rum intressant... I den här artikeln listar vi några intressanta lösningar för att fräscha upp och tillföra originalitet till ditt badrum!

mer