1. /
  2. För kunder
  3. /
  4. Blogg
  5. /
  6. Badrum

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Letar du efter ett enkelt sätt att ge ditt badrum ett nytt utseende, men vill helst slippa den tråkiga borttagningen av gamla kakelplattor? Ibland behöver man bara lite för att göra ett rum intressant... I den här artikeln listar vi några intressanta lösningar för att fräscha upp och tillföra originalitet till ditt badrum!

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Hur renoverar man ett badrum utan att byta ut kakelplattorna?

När det gäller att inreda små badrum är varje detalj viktig. Antalet och placeringen av vitvaror/möbler är en utgångspunkt som är avgörande för hur hela interiören upplevs. Därför är det i det inledande - men också det viktigaste - steget att ordna ett litet badrum värt att överväga vilka möbler och apparater som är nödvändiga för den dagliga användningen av badrummet.

Skräddarsydd badrumsinredning

Det finns många originella och praktiska lösningar på marknaden för att få våra möbler/utrustning att passa perfekt i en liten inredning. Ibland kan det dock visa sig att vårt utrymme är för litet/ eller att det skulle vara mer fördelaktigt för slutresultatet att till exempel avstå från en tvättmaskin i badrummet och ersätta badkaret med en dusch. Denna typ av lösning bör dock inte oroa oss. En glasdusch utan duschbricka ger lätthet och rymlighet till hela interiören. Tvättmaskinen, å andra sidan, kommer också att vara bra i en annan del av huset, vilket sparar lite mer utrymme i badrummet.

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Hur ser förvaringsutrymmet ut för rengöringsmedel, kosmetika eller handdukar? Badrummet är en del av hela vår lägenhet eller hus, så om vi inte har tillräckligt med utrymme för att lagra handdukar eller andra hygienprodukter i det, kan vi placera dem i skåp som finns i andra delar av huset. I våra badrumsmöbler lägger vi bara det som verkligen är nödvändigt för oss.

Designidéer för små badrum

Om vi har möblerna och vitvarorna på plats är det hög tid att arbeta med väggfärger och accessoarer. Vi brukar inreda ett hus eller en lägenhet i vår favoritstil och konsekvent integrera element från denna stil i varje interiör. Därför kan vårt badrum, även om det är begränsat i utrymme, återspegla de viktigaste funktionerna i en viss stil, samtidigt som det smälter väl in i resten av hemmet.

Den klassiska - en kombination av vitt och trä

Många väljer att lägga till en vit färg till sitt badrum. Vitt förstorar utrymmet optiskt, ger utstrålning och ljus, och i kombination med träelement visar det fullt ut sin rikedom. Vit är en neutral färg och kommer aldrig att överskugga "träets skönhet", tvärtom, den framhäver den på ett vackert sätt. Istället för tillbehör av trä kan du också välja keramik med en träplanklook med vanliga vita plattor.

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Kakelmålning vs kakeldekaler

Om vi vill renovera badrummet med en begränsad budget utan att byta ut kaklet, kan vi måla över det gamla kaklet. Allt du behöver göra är att investera i rätt färg som är motståndskraftig mot skrubbning och fukt. Vi kan måla både kaklet på väggarna och golvet. Med detta kommer vår badrumsinredning att dramatiskt förändra sin design. Ett alternativ till detta är kakeldekaler. Det finns ett stort utbud av klistermärken med olika mönster och färger på marknaden, från blommiga motiv,till sofistikerade och originella stilar: marockanska, portugisiska eller italienska. Om du är uttråkad av dina befintliga monotona badrums kakel är det därför värt att dra nytta av denna lösning. Det är enkelt och snabbt, och den förtjusande effekten är garanterad!

Badrumsdesign - billiga tillägg för att fräscha upp din interiör

Om du har ett badrumsfönster, sätt en fin växt på fönsterbrädan. Blommor livar alltid upp interiörer och ger oss dessutom syre! Dessutom, om du undrar vad du ska lägga över de gamla plattorna på golvet, är det värt att köpa en vinylmatta i rätt färg/stil. Det är både en vacker dekoration och en praktisk och funktionell lösning.

Hur man enkelt och effektivt förvandlar badrummet?

Badrumsrenovering med låg budget

Kostnaden för att färdigställa ett badrum beror på många faktorer, inklusive:

 • erfarenhet och omfattning av reparations- och byggteamets arbeten,
 • materialens kvalitet
 • Badrumsområde
 • plats

Kostnadsberäkningen för ett badrum brukar delas upp i två delar - kostnaden för inköp och arbetskostnaden för badrummet. Men när vi inte vill genomföra en allmän renovering, utan uppdatera interiören lite, kommer vi verkligen inte att spendera för mycket. Metamorfos av badrummet till låg kostnad är också möjligt. En snabb renovering har många fördelar och du behöver inte heller vänta länge på resultatet. Vi hoppas att vi har inspirerat dig att göra små förändringar i badrummet och att du kommer att använda några av våra idéer i ditt hem.

 

Läs mer här:
Moderna arrangemang i grått
02.11.2023

Moderna arrangemang i grått

'Grått har mer än ett namn'. Förvånad? Ask, melange, silver, grå - det är bara några av de många nyanser och uttryck som denna tidlösa och eleganta färg har. Grå accessoarer passar bra till alla inredningsdetaljer och ger rummet en fantastisk känsla. Det kan vara vad som helst - kuddar, glastavlor, vaser, väggmålningar, dukar, krukor.

mer
Hur möblerar man ett litet sovrum? Kolla in våra idéer!
02.11.2023

Hur möblerar man ett litet sovrum? Kolla in våra idéer!

Flyttar du in i en lägenhet där stora drömmar ska vara låsta i smala väggar? Ta det lungt! Vi ger dig tips om hur du kan inreda ett litet sovrum i en okonventionell stil. Vi ger råd om vad du ska satsa på och vad du absolut inte ska göra. Den kommer att vara kort och kärnfull - att somna under läsningen är uteslutet!

 

mer